HOME
INFO

ORGANISATIE
DIRIGENT
LIJFLIED
GESCHIEDENIS

LID WORDEN
FACEBOOK
OPTREDENS

KLAPA
LINKS
GESCHIEDENIS

1997


In 1997 kreeg een aantal personen in wat nu de gemeente Lansingerland is, de gedachte om een algemeen gemengd zangkoor te vormen. Joop Plokker was de eerste dirigent en vanaf het begin betrokken bij het koor.
Het uitgangspunt voor dit nieuwe algemeen gemengde koor     was “zingen voor de lol”.
De Heraut wijdde er een  artikel aan.


Bij de start bestond het repertoire voornamelijk uit vrolijke meezingers, canons, oud-Hollandse liedjes en het populaire   genre en zong het koor voor het merendeel eenstemmig.


1998

Aan de oever van de Rotte zingt bij de opening van de brug "de Opmaat"
als toegang tot het Polderhuis op 4 juli 1998.
1999

Na de eerste jaren onder de vlag van muziekschool “het Polderhuis” gevaren te hebben, zette Aan de oever van de Rotte  1 september 1999 de stap tot de oprichting van een zelfstandig koor. De eenstemmige liedjes verdwenen geleidelijk en maakten plaats voor twee, drie of vierstemmige nummers. De canons bleven wel grotendeels op het repertoire.

2004

Eind december 2004 nam het koor op bijzondere wijze afscheid van mevrouw Joop Plokker. Zij ging met “functioneel leeftijdsontslag”. De koorleden bonden allerlei persoonlijke herinneringen tot een boek en boden dat aan. En natuurlijk ontbraken bloemen en lovende woorden niet. Het was ten slotte Joop die alle aanvankelijke schroom van de, toen, nieuwe zangers langzaam maar zeker liet verdwijnen. Onder haar muzikale, vrolijke en ontspannen leiding groeide het koor van “vrolijke meezingers” uit tot zangers van harmonieuze, meerstemmige liederen in verschillende genres.
Inmiddels zong het koor niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Russisch, Engels, Zweeds, Duits en Frans.

2006

Ter gelegenheid van de samenvoeging van de 3-B gemeenten tot de gemeente Lansingerland maakte Aan de oever van de Rotte een  cd met de titel "LanZingerland".
Het koor schonk de opbrengst aan het project: leermiddelen van de Nursery School Bakau Gambia.